top of page
יותם גוטליב

מילון הסלנג הגדול של הביטקוין והמטבעות הדיגיטליים

עודכן: 3 בפבר׳ 2022


הביטקוין והמטבעות הוירטואלים לא מפסיקים להפתיע ולטלטל את העולם. עם ההתעוררות החברתית, התפתחה בקרב המשקיעים אף שפה משותפת הכוללת אוצר מילים חדש "מושגי קריפטו", שכל מי שרוצה לקנות ביטקוין או שכבר השקיע במטבעות הדיגטליים, חייב להכיר. מוזמנים, קדימה. 😀

מילון המושגים של הביטקוין

אז השקעתם כסף בביטקוין ובמטבעות הדיגיטליים, אבל כל פעם שאתם גולשים בקבוצות הפייסבוק או הטלגרם, הפורומים או הבלוגים, אתם נתקלים במושגים שלא שמעתם עליהם מעולם? FOMO FUD HODL ? מה הם רוצים ממני בכלל?????


המילון הבא הוא בדיוק בשבילכם. כאן נסקור את כל המושגים החדשים שהתעוררו עם כניסת מטבעות הקריפטו לחיים של כולנו. שימו לב, שהמילון לא יכלול מושגי יסוד טכניים מתמטיים, אלא מילות סלנג ושפה משותפת שנולדה בקרב המשקיעים עם עלייתו המטאורית של הביטקוין לתודעה הציבורית הכוללת.

מוכנים? 30 מושגים שכל מי שקנה ביטקוין או רוצה לקנות מטבעות וירטואלים חייב להכיר!


מילון הקריפטו הגדול

1. פמפם וזרוק Pump and Dump

הרוטינה הרגילה בשוק כאשר מטבע מקבל קפיצה משמעותית בשער שלו שלאחריו מתרחשת צניחה מטאורית מטה (P&D). תנועות כאלו מאפיינות מטבעות בעלי נפח פעילות נמוך, שקנייה בנפח גבוה יותר מהרגיל גורמת להם לפאמפ. הסוחרים שגרמו לפאמפ, מעוררים תחושת FOMO בקרב משקיעים שגם רוצים להיכנס לחגיגה ואינם מודעים לפאמפ. לאחר העלייה, המפמפמים מוכרים את הנתח שלהם במחיר הגבוה יותר וכך גורמים לצניחה בערך המטבע ולאובדן הכסף של המשקיעים שנכנסו בעקבות הפאמפ. בקהילת המשקיעים יש מבחר קבוצות פאמפ שנועדו במיוחד למטרה זו, לכן כדאי להיזהר מלשים את הכסף שלכם במטבע שקפץ לפתע בעשרות\מאות אחוזים.



2. שער CMC

שער המטבע לפי אתר Coin Market Cap שהינו האתר המרכזי והנפוץ ביותר לבדיקת שער עדכני של מטבע דיגיטלי. רוב המכירות הפרטיות בקבוצות הפייסבוק מתבצעות לפי שער CMC (בדרך כלל יתלווה לכך פלוס X% עמלה חצופה שדורש המוכר מעבר לשער).

3.לוייתן - WHALE

סוחר כבד עם סכומי השקעה גבוהים במיוחד (בעברית, לוויתן). לוויתנים הם אלו שיכולים לשנות את חוקי המשחק, כאשר כמעט כל פעולת מסחר שלהם יכולה להזיז את ערכו של מטבע מסוים (לפעמים גם את השוק כולו) כלפי מטה או למעלה.


4. לדגור - HODL

מדובר ב"כאילו" שגיאת כתיב למילה HOLD - להחזיק (יש הטוענים כי ראשי התיבות הן Hold On For Dear Life, אך לדעתנו זו סתם המצאה). הכוונה היא שמי שקנה את המטבע, מחזיק בו לזמן הקרוב\הרחוק ואינו מתכוון למכור אותו, מכיוון שהוא מאמין בעליית ערכו, גם אם ערך המטבע יורד קצת בטווח הקצר. אפשר לקרוא לזה גם "לדגור" על המטבע הדיגיטלי. שימוש נפוץ - Keep calm and Hodl.


5. חוסר הוודאות - FUD

ראשי תיבות של פחד, אי ודאות וספק (Fear, Uncertainty and Doubt). בדרך כלל ייאמר בהקשר של אישיות מסוימת שמפזרת FUD על הביטקוין או מטבע כלשהו. למשל, נשיא הבנק הגדול באמריקה, ג'יי פי מורגן, מפזר FUD על הביטקוין, כשהוא לא מפסיק לומר שהביטקוין הוא בועה שרק מחכה להתפוצץ (או הבחור FUDSTER רציני).

6. הפחד מלהחמיץ FOMO

מושג נפוץ שהושאל מהחיים האמיתיים של דור ה- Y לעולם הקריפטוגרפי. הכוונה היא, Fear Of Missing Out - הפחד מלהחמיץ. קורה כאשר אנחנו נכנסים לקוין מארקט קאפ וקולטים מטבע, שלא קנינו, דופק עלייה של עשרות או מאות אחוזים. ה- FOMO גורם לנו להתחרפן, למכור מטבע כלשהו שיש לנו, ולקנות את זה שעולה במאות אחוזים כדי שחלילה לא נחמיץ את העלייה. בדרך כלל, פעולה כזו גורמת להפסדים.

הפחד מלהחמיץ גורם לנו לקנות מטבע וירטואלי

7. השמועות משחקות תפקיד חשוב - Buy The Rumor Sell The News

קנה את השמועה, תמכור את החדשות - מוטו שכל משקיע חייב לדעת. אם הגיעה לידיכם שמועה על מידע כלשהו שיכול לגרום למטבע מסוים לעלות, קנו אותו מייד, שכן כאשר המידע יגיע לחדשות הרשמיות, המחיר כבר יטפס מעלה ואתם תוכלו למכור ברווח.

8. מחזור המטבעות - Circulating Suply

מחזור המטבעות הקיימים נכון לרגע זה. לכל מטבע יש מספר מסוים של מטבעות קיימים שהונפקו או נכרו וכמות מטבעות שתהיה בסה"כ בעתיד (Total Suply).

9. שווי שוק של המטבע - מארקט קאפ

מארקט קאפ של מטבע מסוים (MarketCap), הינו שווי ערכו של מטבע יחיד, במכפלת סכום המטבעות הקיימים (לדוג', לריפל יש 38,739,142,811 מטבעות, שווי מטבע יחיד הינו $1.22 ולכן המארקט קאפ של הריפל הינו $47,420,197,324) . מארקט קאפ של כל השוק הינו מכפלת כלל המטבעות הקיימים בשווי ערכם. בשוק הקריפטוגרפייה מארקט קאפ יכול להעיד על שליטתו של מטבע מסוים בנתח השוק. למשל, הביטקוין מהווה 34.9% מכלל השוק (המידע נכון ליום 22.1.18).

10. מחזיק שקיות – BAG HOLDER

מונח המתייחס לסוחר שקנה מטבע במחיר גבוה והחמיץ את ההזדמנות למכור וכעת תקוע עם שיט קוין שלא נמכר.

12.פיאט - FIAT

המטבע הרגיל המנוהל ע"י המדינה, כגון השקל, הדולר, היורו וכו', באמצעותו ניתן לקנות ביטקוין (מטבע פיאט).

כסף פיאט לקניית ביטקוין

13. מתקפת DDOS

מתקפה מתואמת על בורסות בזמנים תנודתיים של השוק המונעת מהסוחרים לפעול בתיק שלהם (Distributed Denial of Service). זו אחת הסיבות למה תמיד רצוי ליישם פקודות סטופ לוס וסטופ פרופיט כדי למכור את המטבע שלכם ברווח או להימנע מהפסדים מיותרים.

14. שיטקוין - Shitcoin

שם כינוי למטבע אלטקוין, שאין מאחוריו ולא כלום, או שעתידו להיעלם או שאין בו כל חידוש והוא חסר ערך (Shitcoin), על דעתו של הכותב.

15.הוכחת ביצוע - Proof Of Work

הכורים משתמשים באלוגריתם Proof Of Work (בקיצור POW) שהינו פתירת חידות מורכבות וניצול כוח משאבי רב, זאת על מנת לאמת עסקאות ברשת וליצור מטבעות חדשים. על בסיס שיטה זה עובדת רשת הביטקוין והאיתריום.

16. אימות מטבעות - Proof Of Stake

על פי שיטה זו, כל כמות המטבעות נוצרת מראש ולכן אין צורך בכורים (בקיצור POS). המשתמשים המחזיקים במטבע, מרוויחים מעמלות עבור אימות טרנזקציות בהתאם לשווי סכום המטבעות בידיהם. את השיטה הזו מפתחי מטבעות רבים מעוניינים ליישם ובראשם צוות האיתריום.

17. שיווק תרמיתי - SHILL

עידוד השקעה במטבע מסוים ממטרות לא נאורות. לסוחרים יש נטייה טבעית לפאר ולהדר בפני ציבור המשיקיעים, מטבע שהשקיעו בו במטרה להגביר את המודעות אליו וכך להעלות את ערכו.

18. אלטקוין - Altcoin

מטבע אלטרנטיבי שהוא שם לכל מטבע אחר מהביטקוין. מאחר והביטקוין הוא המדד לשוק המסחר הקריפטוגרפי וכל מטבע נסחר ביחס לביטקוין, כל מטבע שאינו הביטקוין נקרא אלטקוין.

מטבעות וירטואלים אחרים מלבד הביטקוין

19. הנפקת מטבע - ICO

ראשי תיבות של הצעת מטבע רשמית (Initial Coin Offering). מדובר בדרך לגיוס השקעה ראשונית לטובת פיתוח המטבע, שיווקו והחדרתו לשוק. בתמורה להשקעת הכסף, מקבלים המשקיעים טוקנים (Token) המהווה נכס סחיר שניתן למכירה. על כן, רוב המכירות ב- ICO יהיו מוצעות במחיר נמוך במיוחד כדי למשוך משקיעים וילווה לכך באז תקשורתי והייפ ברשת החברתית.


כך שכאשר המטבע יגיע לבורסה, שער המטבע יעלה וניתן למוכרו ברווח גבוה. עם זאת, חשוב להיזהר מלהשקיע ב-ICO מפוקפקים, שכן נראה כי מדובר בדרך אולטימטיבית לרמאים להרוויח כסף ע"י השקות ICO גרנדיוזות, המלווות בבאז רשתי שמושך משקיעים תמימים, כאשר מאחורי המטבע לא עומד כל חידוש טכנולוגי ובעצם שום כלום. כך הצוות מאחורי המטבע גורף רווחים רבים, בעוד המשקיעים הקטנים נשארים עם שיטקוין חסר ערך.


20. ניתוח טכני - TA

- ניתוח טכני של התנהגות העבר של שער מטבע וירטואלי מסוים (Technical Analysis), כדי לחזות את תנועותיו העתידיות על מנת לגרוף רווחים.

21. השער הגבוה - ATH

קיצור ל"הגבוה אי פעם" (All Time High). כלומר, נאמר זאת כאשר מטבע מסוים הגיע לשיא היסטורי אישי בשער שלו. לדוגמא באפריל מטבע הביננס הגיע לATH של 600$ לראשונה.

22. קיר הפקודות

התמזגות פקודות הקנייה והמכירה בבורסה במחירים המוצעים, יוצרים מעין 2 קירות מחוברים (Buy and Sell Wall).

צילום מסך מאתר Binance

קיר פקודות המכירה והקנייה

23. ארביטראג'

לקנות מטבע בשער מסוים בבורסה X ולמכור אותה בבורסה Y במחיר גבוה יותר. הזדמנויות אלו מתרחשות, מכיוון שלעיתים ישנם הבדלי שערים בין הבורסות השונות, עקב נפח פעילות של כל בורסה, מוניטין, הקהילה שמאחוריה ונזילות הבורסה. מובן כי יש לשים לב למחירי העמלות השונות כאשר מבצעים העברות או פעולות קנייה ומכירה ולהעריך האם עדיין נרוויח מפעולת הארביטראג'.

24. פיצול - Fork

פיצול של מטבע מסוים על רשת הבלוקצ'יין, היוצר 2 גרסאות לאותו המטבע החולקות עבר משותף. הפיצול הראשון בביטקוין היה הביטקוין קאש וזיכה את כל מי שאחז בביטקוין באותה עת, במטבע ביטקאש חדש בהתאם לסכום השקעתו.

25.משקיע עם Weak hands

ידיים חלשות, או רגליים קרות, או לב חלש. אלו חסרי הסבלנות, שבודקים כל רגע מה קורה עם תיק ההשקעות שלהם, ובכל ירידה מייד בורחים ומוכרים גם בהפסד.

למכור מטבע וירטואלי

26. קנה כשהספינה שוקעת - BTFD

קנה כשהספינה שוקעת (Buy The Fucking Dip). כאשר יש ירידות מאסיביות וכולם בפאניקה ומוכרים את כל מה שיש להם בגלל פחד, זה בדיוק הזמן המושלם לקנות. ביום שלישי השחור ה-17.1.18, בו שוק הקריפטו סבל מירידות של עשרות ומאות אחוזים (אנליסטים קראו ליום הזה מרחץ הדמים של שוק הקריפטו), רבים טענו שזה בדיוק הזמן המושלם לקנות. כנראה שהם צדקו, שכן כעת השוק בהחלט במגמת עלייה חזרה.

27. לדג'ר

ארנק חומרה קר, אשר נכון להיום מהווה את הדרך הבטוחה ביותר לשמירת ביטקוין ומטבעות דיגיטליים מתאימים (Ledger Nano S).

28. ארוך - Long

עמדה בה משקיע נוקט. לקחת לונג הכוונה היא להשקיע במטבע שאנו מאמינים כי יעלה בעתיד.

29. שורט - SHORT

עמדה בה נוקט המשקיע. לקחת שורט הכוונה היא להשקיע במטבע שאנו מאמינים שיירד.

30.הגבלת פקודה - Limit Order

פקודת מסחר שמוגדרת למחיר מסוים שנקבע, ותבוצע כאשר שער המטבע יגיע למחיר זה. אם הוא לא יגיע ליעד שקבענו, הקנייה לא תתבצע.

31. סאטושי (Satoshi)

האישיות או הקבוצה שעומדת מאחורי פיתוח מטבע הביטקוין ואחראי לכל הטירוף הזה. סאטושי נעלם איפשהו שם בשנת 2009 ואף אחד אינו יודע היכן הוא או הם עד היום. בנוסף, סאטושי הינו יחידה ממטבע הביטקוין בשווי 1 חלקי מיליון מהביטקוין. כלומר 1 סאטושי שווה ל- 0.00000001 ביטקוין.


סיכום מושגי קריפטו

עולם המטבעות הדיגיטליים הביא עימו רוח חדשה לעולם, בו הכסף ה"רגיל" כבר לא האישיו ויכול והשליטה הכלכלית תעבור אל העם. עם הולדת הביטקוין, נולד לו סלנג חדש של לקסיקון מילים וביטויים המהווים שפה משותפת בין משקיעי הביטקוין והמטבעות הוירטואלים. הבנה של המושגים הללו חשובה לכל משקיע בביטקוין, לא פחות מהבנת מושגי היסוד הטכניים של הכסף הדיגיטלי, שכן לעיתים אלו יכולים לסייע לנו להתנהל נכון יותר במסחר שלנו ולהרוויח יותר כסף באינטרנט, בשוק המונע מאוד מתנועות קהילת המשקיעים ורחשי הרשת.

פספסנו איזה מילה חשובה? ביטוי נפוץ? שתפו אותנו כאן למטה! ובהחלט נשתדל להוסיפה לרשימה שלנו.

מילון המושגים של עולם הקריפטו

1,375 צפיותתגובה 1

1 Comment


CBKM BOCU
CBKM BOCU
Nov 03

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPS Machine EPS Block…

EPS Machine EPS Block…

EPS Machine EPS Block…

AEON MINING AEON MINING

AEON MINING AEON MINING

KSD Miner KSD Miner

KSD Miner KSD Miner

BCH Miner BCH Miner

BCH Miner BCH Miner

Like

רוצה לקבל את המדריך המלא לכסף באינטרנט ב- 2023? לאיזה מייל תרצה\י שנשלח לך אותו?

מעולה! המדריך מחכה לך במייל

bottom of page