מחפשים שיטות לקידום אתרים SEO בגוגל? המתחרים חזקים ואתם רוצים ללמוד מהם? או שאולי להעתיק מהם? בכתבה הבאה נסקור 11 טיפים לשימוש ב- Semrush שהולכים להטיס את האתר שלכם קדימה.
מחקר מתחרים הוא מאבני היסוד של תורם קידום אורגני בגוגל ושיווק בדיגיטל בכלל. מאז ומתמיד אנו תמיד פוזלים לשדה של השכן המתחרה כדי ללמוד מהצלחותיו וטעויותיו, ולייצר שירות או מוצר טובים יותר.
אם לרגל אחר המתחרים שלכם וסודות ה-SEO בגוגל מעניין אתכם, הגיע הזמן שתכירו את SEMRush.
ואם כבר ניסיתם אותו, כדאי להמשיך לקרוא בכל זאת, כי אנחנו בטוחים שפספסתם איזה פיצ'ר קטן ומגניב שכתבנו פה.
מזה SEMRush ואיך זה עובד
סאם-ראש (לינק כאן) היא תוכנה מבוססת ענן שמושכת אליה את 100 מיליון מילות המפתח הפופולריות ביותר ואז מחטטת בגוגל לבדוק איזה אתרים מדורגים בשני העמודים הראשונים בתוצאות החיפוש. חמושה במידע הזה, היא יוצרת מאגר עצום של 70 מיליון אתרים שתוכלו לרגל אחריהם וללמוד את רזי ה- SEO הכי כמוסים שלהם.
איזה מידע ניתן לקבל על מילות המפתח של המתחרים:
מילות המפתח שעליהן האתר מדורג.
מיקום מילות המפתח בגוגל ונפח החיפוש.
עוד דברים מגניבים כמו מחירי הפרסומות שלהם בגוגל ודירוג רמות קושי למילות המפתח של SEMRush.
בנוסף לכך, היא מציעה מגוון פיצ'רים לאופטימיזציה ובדיקת SEO של האתר שלכם, מחקר מילות מפתח, איתור שגיאות ועוד.
סאםראש מציעה גרסה חינמית (שיש בה הגבלות מסוימות) וגם גרסה בתשלום, שאותה נסקור במאמר הזה.
גם הגרסא החינמית מציעה אפשרויות מדליקות למחקר SEO ואתרים מתחרים וכדאי לנצל זאת. אך אין מה להשוות, גרסת הפרימיום זה ליגה אחרת של משחק.
אז בואו נקפוץ למים🌊 ונראה מה Semrush יכולה לעשות, כדי לעזור לכם להפוך לתותחי SEO שמקדמים את האתר לעמוד הראשון בגוגל.
הערה: חשוב שלפני הזנת כתובות אתר, לוודא שאתם על עברית ומדינת ישראל. ברירת המחדל בסאמראש היא ארה"ב, לכן שימו לב שאתם משנים את זה בהתאם לקהל אליו פונה האתר שלכם.
במאמר הזה כתבנו 3,041 מילים, אבל זה ממש לא מכסה אפילו חצי ממה ש- SemRush באמת מציעה.
אספנו את 11 השימושים שאנחנו עושים בכלי הזה, שלטעמנו הם העיקריים והאפקטיביים ביותר.
11 טיפים לקידום אתרים SEO עם Semrush
1. איך למצוא מילות מפתח "ארוכות זנב" - LongTail
הנה אחד הסודות להצלחה ב- SEO: מחקר מילות מפתח. מציאת מילות המפתח הרווחיות ביותר לאתר שלכם היא אבן היסוד של אסטרטגית SEO איתנה.
אם אתם מתעסקים בנישה שהתחרות בה היא גבוהה, יהיה קשה לשלוט בתוצאות החיפוש אם אסטרטגיית התוכן שלכם בנויה סביב מילות מפתח בעלות תחרות גדולה בנפח גבוה. אם אתם רק מתחילים, אתר אחר עם סמכות גדולה וותק רב משלכם, כמעט תמיד יעקוף אתכם בדירוג החיפוש.
לכן, רצוי להתחיל ממילות מפתח עם תחרות נמוכה שיש להן פוטנציאל תנועה גבוהה.
כאן כלי כמו ה- Keyword Magic Tool של SEMRush יכול להיות מאוד מאוד שימושי.
כלי מילות הקסם, הוא קל לשימוש המספק לכם את כל מילות המפתח שתצטרכו לבניית תוכן SEO או קמפיין PPC אפקטיביים. עם הכלי הזה תוכלו ליצר אין ספור מילות מפתח "ארוכות זנב" למאגר שלכם.
דוגמא: יש לכם אתר עורכי דין בתחום פשיטת רגל ואתם רוצים לבנות לו אסטרטגיית תוכן. ביטוי עם תחרות מאוד גבוהה יהיה "עורך דין פשיטת רגל" (ממוצע חיפוש של 1K-10K) - רוב האתרים שבעמוד הראשון והשני הם אתרים וותיקים, עם תכנים ברמה מקצועית וקישורים רבים שמפנים אליהם. הסיכוי שלכם לקפוץ בתוצאות החיפוש בביטוי זה הוא מאוד נמוך או שייקח לכם לפחות 12 חודשים או תקציב מאוד גבוה שיושקע בתכנים וקישורים. מומלץ להתחיל עם ביטויי זנב ארוך, עם תחרות ונפח נמוך יותר כגון "עורך דין מומלץ לפשיטת רגל" או "תנאים לפשיטת רגל".
איך עושים את זה? כדי להשתמש בכלי הזה, היכנסו ל- Dashboard ב- SEMRush ובצעו את הפעולות הבאות:
1. לחצו על Keyword Magic Tool.
2. הכניסו את ביטויי המפתח המרכזי שלכם ולחצו Search. הכלי יספק לכם עשרות הצעות לביטויי מפתח רלוונטיים.
3. לכל מילה יש 5 פרמטרים עיקריים - נפח חיפוש (Volume) , קושי המילה (KD), מחיר קליק למודעה (CPC), מידת התחרות (com) ומס' התוצאות האורגניות בגוגל (Results)
4. כדי למצוא את הזנב האחרון שלנו, נפנה לסרגל בצד שמאל. שם יש קבוצות של ביטויי מפתח משורש המילה הראשונה שהקשנו.
5. לחצו על אחת הקבוצות ותקבלו מגוון מילים עם נפח חיפושים בינוני אך עם פחות מתחרים. מה שמסייע לכם להגיע איתם לעמוד הראשון בגוגל דיי מהר.
6. מס' התוצאות (Results) גם יכול לעזור לכם, אם תראו ביטוי חיפוש בלי הרבה עמודי תוצאות
7. תוכלו ללכת עוד יותר רחוק, ולהזין את מילות הזנב האחרון שמצאתם בחיפוש מחדש כדי להעמיק עוד יותר.
בדוגמא הבאה, הביטוי ה 3-4, הם ביטויי זנב ארוך מעולים. אין להם הרבה תוצאות בגוגל (94 ו- 56) ונפח החיפושים עמוד על כמה מאות בחודש.
2. איך למצוא הזדמנויות לתוכן ע"י בדיקת הדפים הכי מצליחים של המתחרים
ניתוח המתחרים הוא אחד מהחלקים החשובים ביותר בקמפיין פרסומי מצליח. בעזרת אבחנות ומידע על המתחרים, תוכלו לשפר ולפתח את אסטרטגיית פרסום האתר בגוגל.
ל- SEMRush כלים ופיצ'רים רבים שמייצרים תובנות לגבי האתרים של המתחרים. קודם בואו נזהה את עמודי האינטרנט המוצלחים ביותר של המתחרה – אלה העמודים שמניעים הכי הרבה תנועת משתמשים אל המתחרים שלכם.
איך עושים את זה? הקישו את כתובת האתר המתחרה ב- Domain Overview. לאחר מכן עברו אל Organic Research ואז על Pages. כאן, תוכלו לראות את העמודים המצליחים ביותר של המתחרה שלכם. תוכלו ללחוץ גם על מספר ה- Keywords, כדי לראות אילו מילים משיגות לו את התנועה האורגנית.
בדוגמא הבאה ניתן לראות למשל, שהעמודים הפופולריים ביותר של Gov.il הם של רשות המסים ומשרד הבריאות. (סביר להניח שבגלל משבר הקורונה בעיקר).
לחצו על אחת מהתוצאות ותקבלו את המאפיינים של אותו עמוד, על אילו מילות מפתח הוא מדורג ועוד.
מציאת העמודים המצליחים ביותר של המתחרים יכולה להיות תרגיל מאוד שימושי בעת בניית אסטרטגית התוכן. תוכלו לקחת רעיונות למילות מפתח שכבר עובדות מצויין אצל המתחרים ולהתחיל לבנות את התוכן שלכם בצורה יותר טובה מהם. אם תעשו זאת, זה יעודד גם יצירה של יותר לינקים חיצוניים לאתרכם משל המתחרים, מה שיאפשר לכם בסופו של דבר לעקוף אותם בדירוג מנוע החיפוש.
3. איך להחזיר את הקישורים החיצוניים שאבדו לאתר
דמיינו שהשקעתם את כל העבודה הקשה בלהשיג קישורים חיצוניים לאתר שלכם ממקורות סמכות גבוהה, ואז לראות אותם נעלמים בלי כל התראה. למשל כאשר בעל האתר האחר, מחק אותו בטעות, שינה את עמוד האינטרנט שבו היה הקישור, הסיר את העמוד וכו'. ל-semrush יש כלי בדיוק בשביל זה.
איך עושים את זה? היכנסו ל- Backlinks Analytics מצד שמאל >> הזינו כתובת אתר >> Baclinks.
כאשר תקבלו תוצאות, לחצו על תוית ה- Lost כדי לאתר את הדומיינים שקישרו אליכם בעבר ועכשיו הקישור אבד.
טיפ חריף: כדי להציג קודם כל תוצאות מאתרים סמכותיים וטובים, לחצו על "Follow" ודרגו את רשימת הקישורים לפי Trust Score. כך תקבלו קודם כל את הקישורים האיכותיים יותר.
עכשיו כל שנשאר הוא לפנות לבעלי האתרים הללו ולבקש מהם לחדש את הקישור.
4. איך לזהות את המתחרים האורגניים הכי גדולים שלכם
כדי לעבור בדירוג את המתחרים שלכם, אתם צריכים לדעת נגד מי אתם עומדים. אלה דומיינים שמתחרים איתכם על אותו "שטח נדלן" בתוצאות החיפוש, עבור כל מילות המפתח לנישה שלכם.
איך עושים את זה? לחצו על Domain Overview >> Organic Research ואז הזינו את כתובת האתר שלכם.
לחצו על לשונית המתחרים כדי לראות רשימה של כל הדומיינים שהאתר שלכם מתחרה נגדם ב- 20 התוצאות האורגניות הראשונות של גוגל. הדומיינים ידורגו לפי רמת התחרות שמבוססת על מספר מילות המפתח ששני דומיינים חולקים במשותף.
תוכלו גם לייצא את רשימת המתחרים ע"י לחיצה על כפתור הייצוא בפינה הימנית עליונה של רשימת המתחרים.
5. איך פרויקטים ב- SEMRush עוזרים לאתר
לוח הפרויקטים מציג ניתוח מפורט ועמוק יותר של אתר שתזינו. בערת הפרוייקט תוכלו לבצע מעקב לאורך זמן את התנהגות האתר שלכם (או של מתחרה), בתוצאו האורגניות.
ישנם 8 פרמטרים מרכזיים שהפרוייקט מייצר:
ביקורת אתר – לבדיקת בריאות האתר.
כלי מדיה חברתית – כדי לעקוב אחר המדיה החברתית שלכם ולהשוות אותה לפרופילים של המתחרים.
כלי מילות מפתח PPC – לנהל ולסדר את מילות מפתח הPPC שלכם ומילות מפתח שליליות.
ניטור מותג – מעקב אחרי אזכורי מותג וחוות דעת.
תובנות תנועה אורגנית – גרסת SEMRush של Google Analytics + פירוט לגבי דפים ספציפיים.
מעקב מיקומים - לעקוב אחר הביצועים של האתר בתוצאות החיפוש של גוגל (עלייה וירידה במיקומים).
רעיונות SEO – רעיונות לתוכן ולדברים טכניים, דוח לקוחות וניתוח של מילות מפתח.
ביקורת לינקים – פירוט קישורים עם לינקים שאבדו ונמצאו .
איך עושים את זה? כדי ליצור פרוייקט פשוט לחצו על "Add New Project" מצד ימין למעלה במסך הראשי והוסיפו את האתר שלכם.
6. איך לגלות טעויות SEO קריטיות שפוגעות בקידום האתר ולתקן אותם
כלי SEMRush Site Audit Tool הוא כלי חזק במיוחד. הוא לא רק יעזור לכם למצוא בעיות SEO שיש לכם באתר, אלא גם יציג בפניכם צעדים והמלצות לתיקון הטעויות האלו מיד.
איך עושים את זה? כדי להריץ ביקורת אתר, היכנסו לדשבורד של ה- SEMRush שלכם ונווטו בסרגל השמאלי למטה לקטגורייה ON PAGE & TECH SEO. לאחר מכן, לחצו על Site Audit והזינו את כתובת האתר.
חכו כמה דקות (יותר או פחות - תלוי בגודל האתר) בזמן ש- SEMRush עובר על האתר שלכם ומייצר דו"ח על כל הטעויות שיש לתקן באתר עם ציון בריאות האתר באחוזים.
ציון הבריאות הכולל של האתר מבוסס על היחס בין מספר השגיאות שנמצאו ומספר הבדיקות שנעשו.
הבעיות הטכניות של האתר שלכם מאורגנות ל3 קטגוריות:
שגיאות (באדום) – אלה הבעיות החמורות ביותר ולכן יש לתקנן מיידית. השגיאות האלה יכולות להיות לינקים לא תקינים באתר, שגיאות מיפוי אתר, שגיאות robot.txt, בעיות כפל תוכן וכו'.
אזהרות (בכתום) – בעיות אלה בעלות חומרה בינונית. לדוגמא כותרות ותיוגי H1 כפולים, תמונות שלא כוללות טקסט מילוי מקום (alt attribute), חוסר ב- h2, לינקים פנימיים לא שיתופיים (nofollow attributes), תיאורי מטא חסרים וכו'.
הודעות (בכחול) – אלה בעיות משניות. לדוגמא לינקים חיצוניים לא שיתופיים, דפים חסומים בפני חיפוש, דפים "יתומים" במפת האתר וכו'.
מתחת לשגיאות, האזהרות וההודעות תוכלו לראות את 3 הבעיות החשובות ביותר שעלו בביקורת (אצלנו זה היה מס' עמודי אתר איטיים מאוד, 2 עמודים עם שכפולי תוכן, ו-2 לינקים שבורים). לחצו על אחת מהן כדי לראות את הרשימה בלשונית הבעיות של הדוח. בלשונית הבעיות תוכלו לראות הסבר מפורט של כל הבעיות והצעדים שעליכם לבצע כדי לתקן אותן.
מומלץ להריץ ביקורת אתר פעם בשבוע. ציון בריאות של 85% בדרך כלל מראה שאין בעיות SEO טכניות עם האתר שלכם. יש לנו קצת עבודה לעשות כדי להגיע לזה :).
7. איך לחשוף את אסטרטגיית הפרסומות של המתחרים
רוב האנשים משתמשים ב- SEMRush כדי להשיג תובנות על SEO, אבל היא גם כלי פרסום עוצמתי במיוחד. הכלי יכול לחשוף בפניכם משהו שהרבה מפרסמים מפספסים.
הוא מספק נתונים על הפרסומות שדומיין כלשהו מציג ברחבי הרשת, ומאפשר לכם ללמוד את פרסומות המפתח שהמתחרים מציגים בעזרת Google Display Network (GDN).
איך עושים את זה? כדי להתחיל יש ללחוץ על Domain Overview >> הקישו את כתובת האתר של המתחרה >> ואז על הריבוע של Display Advertising.
סאם-ראש, תייצר דוח פרסומות תצוגה הכולל מבט מאחורי הקלעים של אסטרטגיות הGDN של המתחרה
הנה כמה מהדברים שתוכלו לגלות על אסטרטגיית הפרסומות של המתחרה:
קהל יעד: מין, גיל וכו. כלומר, למי המתחרה מפרסם יותר, נשים או גברים?
תחומי העניין של קהל היעד: טכנולוגיה, משפטים, מוצרי תינוקות וכו.
מפרסמים: האתרים המרכזיים שבהם מוצגים פרסומות של המתחרה.
סוגי פרסומות: תמונה, HTML, טקסט, דפי נחיתה.
פרסומות תצוגה לפי מדינה: סקירה של המדינות בה רצות הפרסומות
פרסומות תצוגה לפי מכשיר: מחשב שולחני, פלאפון, טאבלט וכו.
תוכלו להשתמש בנתונים האלה כדי לבחור את המודעות הכי טובות בסוג/פורמט, מכשיר ומקומות להתמקד בהם, כמו גם מפרסמים לגשת אליהם.
בדוגמא למטה ניתן לראות שהמפרסם (חברת ביטוח בישראל), משקיע יותר בפרסומות לגברים בגילאי 25-34.
טיפ חריף: אם תרצו השראה בעת תכנון מודעות הפרסומות שלכם, תוכלו לראות את סוגי הפרסומות השונים בהם המתחרים שלכם משתמשים ולזהות את אלה שמניעים אליהם את רוב התנועה. כך, תוכלו להעתיק או לשפר את המודעה הקיימת לצרכיכם.
לכו ללשונית Ads, ומיינו את רשימת הפרסומות לפי מספר הצפיות כדי לראות את האפקטיביות ביותר.
8. איך לעשות בדיקת SEO On Page לכל העמודים באתר שלכם.
בדיקת Seo On Page נעשית לצורך ביצוע אופטימיזציה מושלמת כדי שגוגל תדע לקרוא ולקטלג את עמודי האתר שלכם בצורה המיטבית ביותר. ככל שעמודי האתר מֵאֻפְטְמָזִים, כך אתם עולים גבוה יותר בתוצאות החיפוש בצורה מאוד משמעותית. ביצוע הבדיקה הזו לכל העמודים באתר יכולה להיות עבודה סיזיפית וארוכה שתגזול ממכם הרבה זמן יקר הדרוש לכם לניהול ותפעול העסק והאתר.
סאםראש עושה את זה עבורכם בלחיצת כפתור לכל האתר, על בסיס התוכן הקיים אצלכם ובהשוואה לאתרים הראשונים בגוגל. מדובר במידע סופר חשוב ומשמעותי שיכול לסייע לכם כדי לעקוף את המתחרים.
כל שנותר הוא לעבור על כל ההמלצות וההצעות לשיפור כדי לשפר את הקידום האורגני ולהתברג בעמודים הראשונים של גוגל. SemRush תציע לכם גם הצעות שיפור לתוכן הקיים, הוספת מילות מפתח
9. איך לזהות הזדמנויות לבניית לינקים חיצוניים לאתר
עם הכלי SEMRush Backlink Gap Tool, תוכלו לנתח את פרופילי הקישורים של עד חמש אתרי מתחרים. בכלי הזה נשתמש כדי למצוא הזדמנויות בניית לינקים שלא מוצו.
איך עושים את זה? לחצו על Backling Gap מצד שמאל, הזינו את הדומיין שלכם ראשון ואז 4 אתרים מתחרים.
אחרי שהכנסתם את הכתובות של המתחרים, לחצו על הכפתור הירוק "Find Prospects" ותנו ל- SEMRush לנתח את הנתונים.
כלי ה- Backlink Gap Tool יצור גרף עם טבלה המציגה השוואה בין פרופילי הלינקים לאתר של חמשת הכתובות. תוכלו להעיף מבט מהיר במי מהמתחרים בונה הכי הרבה לינקים חדשים במגמה שהגרף מראה.
עכשיו הגענו לפן המעניין ביותר של הכלי הזה – עלינו להסתכל על לינקים חיצוניים שיש למתחרים מאתרים ספציפיים ולנו אין.
האתרים האלה יכולים להיות המטרה הבאה שלכם לבניית לינקים ופרסום האתר, בגלל שהם מקשרים אל האתרים של המתחרים אבל לא אליכם.
אחד מ-3 הפרמטרים המרכזיים בתורת ה- SEO מתבססת על כמה לינקים בעלי סמכות מצביעים אל הדומיין שלכם. עם הכלי שפירטנו, תוכלו לוודא שאתם צעד אחד לפני כל המתחרים.
10. איך לנצל בצורה אופטימלית את התוכן הקיים באתר
תבנית תוכן ה- SEO הוא כלי שלא מספיק מדברים עליו. הכלי הזה יכול לעזור לכם לבנות תוכן ידידותי ל- SEO בעזרת תבנית של המלצות בהתבסס על מילות המפתח שאתם מתמקדים בהן. ההמלצות האלה מתבססות על 10 העמודים הראשונים בדירוג של גוגל למילות המפתח שלכם.
איך עושים את זה? כדי להתחיל, בחרו ב- SEO Content Template מתפריט הניווט השמאלי. בחרו בהגדרות היעד שלכם (מדינה, שפה, סוג מכשיר), הכניסו מילה/ות מפתח שתרצו לדרג עבורה, ולחצו על Create SEO Template.
סאםראש תחולל עבורכם תבנית המלצות SEO לתוכן שאתם צריכים.
מה כוללות ההמלצות?
מילות קשורות – מילים או משפטים שקשורות אחת לשנייה באופן עקרוני. השתמשו במילות מפתח קשורות כדי לספק עוד קונטקסט לנושא כדי שיצליחו יותר בSERP.
קישורים חיצוניים – דומיינים מקשרים להתמקד בהם בשביל קישורים. רשימת הקישורים החיצוניים מלאה בדומיינים שאתם צריכים להתמקד בהם. אלה הBacklinks שהשיגו 10 המתחרים העיקריים שלכם ב- SERP של גוגל למילות המפתח שבחרתם, ואם אתם רוצים לעקוף אותם בתוצאות החיפוש, עליכם להשיג כמה שיותר קישורים שאתם יכולים מהרשימה הזו.
קלות קריאה – הקלות שבה קורא יכול להבין את התוכן שלכם. ציון קלות הקריאה של התוכן שלכם מודד כמה קל לקרוא ולהבין את התוכן שלכם. ככל שהציון גבוהה יותר (קל יותר לקרוא אותו), כך הוא זמין יותר לקהל היעד שלכם, וגובר הסיכוי שלו להצליח בתוצאות החיפוש.
אורך הטקסט – מספר המילים האידיאלי לפוסט התוכן שלכם. השתמשו באורך הטקסט המומלץ כדי לקבל רעיון כללי על כמה ארוך פוסט הבלוג שלכם צריך להיות. ברוב המקרים, גוגל מעדיפים תוכן ארוך יותר, זאת אומרת תוכן שמכסה נושא כלשהוא באופן מקיף ולעומק.
עיינו בדף ההמלצות כדי לראות את 10 המאמרים המתחרים העיקריים שלכם בSERP של גוגל למילות המפתח שלכם. לאחר מכן, יישמו את כל ההמלצות ובנו את התוכן באתרכם, כך שיעקוף בדירוג את היריבים העיקריים ב- SERP של גוגל.
לחצו על Show More מתחת לכל מאמר כדי לראות את הטקסט המלא. תוכלו גם לראות את מילות המפתח שהמתחרה התמקד בהן. המילים האלה יופיעו מסומנות בכתום.
רדו עוד למטה כדי לראות את ההמלצות הבסיסיות למילות המפתח שלכם.
ההמלצות האלה מתבססות על:
· כותרת העמוד – אורך הכותרת האידיאלית והשימוש במילות מפתח.
· תיאור מטא – אורך אידיאלי.
· כותרת H1 – השימוש במילות המפתח והתדירות שלהן.
· טקסט – שימוש במילות המפתח והתדירות שלהן.
השתמשו בהמלצות האלה כדי למקסם את פוטנציאל התוכן הקיים שלכם וכדי להגדיל את הסיכויים שהוא יעקוף בדירוג בתוצאות החיפוש את המתחרים.
עם מנוי ה- Pro בסאמראש, ניתן ליצור תבניות SEO לעד 30 מילות מפתח ביום.
11. איך לאתר קישורים חיצוניים רעים ולהתכחש אליהם
לא כל הקישורים החיצונים שמקשרים לאתרכם הם טובים. חלק יכולים אפילו להיות רעים במיוחד ולהזיק לביצועי האתר בגוגל (אלו אתרי ספאם ולפעמים מתקפה של אתר מתחרה). לכן, עלינו לאתר את הקישורים הללו ולהגיד לגוגל שאנחנו מתכחשים אליהם.
בסאםראש ניתן ליצור דוח לינקים כזה בכמה לחיצות כפתור, באמצעות כלי ה- Backlink Audit.
איך עושים את זה? הכלי נמצא בתוך לשונית ה- Link Building בסרגל הצד השמאלי. לחצו על Add New Project והזינו את כתובת האתר שלכם. בחרו את כתובת הדומיין הראשית מתוך האופציות ולחצו על Start Backlink Audit.
הכלי יצור עבורכם את פרופיל הקישורים החיצוניים לאתרכם (אילו דומיינים מקשרים, איכות הקישור וכו'.) הכולל בתוכו גם את הקישורים הרעילים.
כעת לחצו על לשונית ה- Audit בדף התוצאות כדי לסקור את הלינקים ולשלוח את הרעילים להכחשה, על ידי לחיצה על "Delete - Disavow".
עכשיו תקבלו מסך שכולל רק לינקים רעילים. עברו עליהם היטב וודאו שהם אכן הלינקים שאתם לא רוצים שיקשרו לאתרכם.
כאשר וידאתם את זה, לחצו על כפתור הייצוא - Export כדי להוריד קובץ TXT תקין עבור גוגל.
עכשיו יש להעלות את את כל הקישורים לקובץ טקסט ולשלוח אותם לכלי ההכחשות של גוגל (Google’s Disavow Links Tool) בקישור הבא.
מאחר ומדובר בפעולה עם השלכות רבות, גוגל תתריע בפניכם לנקוט משנה זהירות. לאחר שוידאתם שהלינקים בקובץ, הם לא טובים לאתרכם, העלו את הקובץ לסרץ' קונסול ולחצו על "שלח".
מדובר באחת הטקטיקות המתקדמות והיעילות ביותר לקידום ה- SEO של אתרים. מומלץ לעשות זאת פעם בכמה חודשים, כדי למנוע נזק לקידום האורגני של האתר.
סיכום Semrush כלי מנצח לקידום אתרים SEO
רשמנו לכם מס' נקודות מפתח לסיכום כל החפירה הזו, שאפשר לצאת וליישם מייד:
השיגו חשבון SEMRush Pro, הוא עולה 99$ בחודש, אך יש לכם 7 ימים ניסיון חינם לבדוק אם הוא מתאים לצרכים שלכם.
הגדירו את הנישה שלכם - אם יש לכם כמה נישות זה בסדר גמור, אבל תבחרו נישה אחת בתור התחלה.
עשו מחקר מילות מפתח על הנישה והחליטו על איזה מילים אתם רוצים להיות מדורגים. הסירו מילות מפתח ומשפטים לא רלוונטיים.
מצאו משפטים ומילות מפתח קשורות למילת המפתח שבה אתם מתמקדים.
בנו אסטרטגיית תוכן סביב מילות המפתח.
מדדו את התחרות – תראו מה המתחרים שלכם עושים.
עקבו אחר פעילות המתחרים ב- SERP תחת ביטויי המפתח הרלוונטים עבורכם.
נתחו את דוחות הנתונים בשביל רמזים והזדמנויות.
חזרו על כל הצעדים לעיל שוב ושוב באופן שיטתי עד שהתמקדתם ברוב מילות המפתח בדפים שונים, בניתם לינקים לדפים האלה, ועברתם על התוכן שלכם להתאים למילות המפתח שאתם רוצים שהדפים ידורגו על פיהם.
זה תהליך מתמשך ותצטרכו להתעסק עם התוכן שלכם ולהיות ערים להזדמנויות פז מדי פעם.
אם הגעתם עד לפה, כנראה שהצלחנו לעניין אתכם.
המאמר עזר לך לשפר את קידום האתר שלך? נשמח שתגיבו לנו כאן למטה או תשתפו.
יש לכם שאלות? חפרנו על משהו ולא הבנתם? זה הזמן לשאול.
Comments